Италия победи с 2:0 Еквадор в контрола играна в Ню Йорк. Ранен гол на Лоренцо Пелегрини и късно попадение на капитана Николо Барела, донесоха успеха на Адзурите в мач, в който имаше двама абсолютни дебютанти за италианците.

Италия победи Венесуела с 2:1 в първата си контрола в САЩ, като мача бе в Маями. Сега Адзурите се преместиха в Ню Йорк за втория си мач на американска земя – срещу Еквадор.

Треньорът Лучано Спалети направи промени и даде дебют в националния на вратаря на Тотнъм Гулиелмо Викарио и защитника на Торино Раул Беланова. Имаше четирима играчи на Интер в стартовия тим, а Николо Барела получи капитанската лента. Джакомо Распадори водеше атаката.

Още в 3-ата минута Италия поведе. Димарксо стреля от фаул в стената, но топката се върна в Лоренцо Пелегрини, който с мощен удар извън наказателното поле я заби в ъгъла – 1:0.

До края на полувремето италианците имаха и още положения, но не успяха да ги реализират. Еквадор също опита да атакува, като в някои ситуации, в които пресира изнасянето на топката от адзурите, имаше добри ситуации.

Първото истинско спасяване на Викарио с екипа на Италия обаче беше в средата на второто полувреме след удар на Плата.

Чак в добавеното време Италия вкара второ попадение. Разписа се Николо Барела след контраатака. Орсолини даде паса към капитана, който изчака вратаря да излезе и го прехвърли за крайното 2:0.