Фелипе Андерсон вкара два гола, Матиас Весино и Густав Исаксен добавиха по един за убедителната победа на Лацио с 4:1 над изпадналия Салернитана в откриващия мач от 32-ия кръг на Серия А. Клубът обаче трябваше да се справи с  протестите на феновете. Имаше напрегната атмосфера с подигравки на играчи по време на загрявката и транспарант с надпис: „Не си достоен да носиш НАШАТА фланелка“. Това беше предизвикано от поредните загуби от Ювентус в Купата на Италия и съперниците Рома в Серия А. Иначе важни фигури за Лацио като Чиро Имобиле, Матия Дзакани, Иван Проведел, Матео Гендузи, Алесио Романьоли и Лука Пелегрини не взеха участие заради травми в състава на домакините.

Още в първите минути римските орли се втурнаха да атакуват и пропуснаха две атаки за 5 минути. В 7-ата минута  Фелипе Андерсън откри резултата, получавайки пас от Антонио Кандрева, влезе навътре и завъртя топката с левия крав долния далечен ъгъл. Минути по-късно попадение на домакините беше отменено заради засада.

Но 2:0 така или иначе се случи в 14-ата минута, макар и голът да беше малко странен. При изпълнение на корнер удар с глава на Валентин Кастеянос се спря в ръката на Норберт Гьомбер. Преди реферът да има възможност да даде сигнал и да посочи дузпата, каквато някои играчи чакаха, Матиас Весино взе топката и просто я вкара във вратата.

Но Салернитана се върна незабавно в срещата, намалявайки две минути по-късно. Джулио Маджоре центрира от свободен удар, а Лум Чауна между двама централни защитници скочи най-високо и с глава се разписа във вратата на Христос Мандас.

В 35-ата минута Фелипе Андерсон направи 3:1, елегантно копвайки топката над вратаря Беноа Костил, след като преди това Кастеянос и Луис Алберто си размениха подавания. Феновете на домакините продължиха протеста си, подигравайки се на голмайсторите и пееки клубните песни, но без да поздравяват играчите за попаденията.

Густав Исаксен беше един от малкото играчи, аплодирани от публиката, когато влезе от резервната скамейка. И той им благодари с гол, след като Ровела го изведе пред вратата на гостите с техничен пас, а изстрелът му в далечния долен ъгъл с неговия „по-слаб“ десен крак оформи крайния резултат.