Легендата на бразилския футбол Роналдо призна, че се надява за види финал между Селесао и Германия на Мондиал 2014. В същото време Феномена е на мнение, че Лионел Меси заслужава да грабне за пети пореден път "Златната топка".

"Честно казано съм изненадан колко приятелски съм посрещан всеки път в Германия. През 2002 година Оливер Кан и аз непременно искахме световната титла, а аз имах малко повече късмет от него. Но имам една добра новина за германците - ако се изправите срещу Бразилия на задаващото се световно първенство, аз няма да играя срещу вас", започна Роналдо пред "Билд".

"Вече съм запознал приятелката си Паула със своя план - ако Бразилия стане световен шампион, с нея ще се оженим. Мечтая за финал срещу Германия на стадион Маракана. Това ще бъде нещо историческо."

"Кои германски футболисти могат да попречат за изпълнението на плана ми? Йозил и Томас Мюлер! Германия е сред най-добрите отбори в света в последните години. Германия със сигурност ще изиграе силно световно първенство."

"Не трябва да се отдава твърде голямо значение на температурите. Разбира се, че ще бъде топло, но мачовете ще се играят вечер, а не по обед. Футболистите ще бъдат много добре подготвени."

"Кой е моят фаворит за Златната топка? Франк Рибери, Лионел Меси и Кристиано Роналдо заслужават отличието. Но според мен Меси трябва да спечели. Той показва нещо повече от останалите двама."

"В кой отбор бих играл с удоволствие днес? Както преди - в Реал Мадрид, но също така в Байерн Мюнхен. Играх заедно с Пеп Гуардиола в Барселона и би било страхотно, ако той беше мой треньор."

"Но има един проблем - по-лесно е да качиш килограми, отколкото да ги свалиш. В момента съм 105 килограма. По едно време бях 122 килограма. Но в момента вече трудно играя футбол, защото имам силни болки в ставите."

"Какво мисля за признанието на Томас Хитцлшпергер, че е гей? Аз съм модерен човек и смятам, че всеки може да каже какво мисли и чувства. За щастие светът се променя и все повече хора проявяват разбиране към хомосексуалистите. Само мога да поздравя Томас", добави Роналдо.