Германия и Франция завършиха 0:0 в първи двубой от Лига "А" на Група 1 от Лигата на нациите

Двата отбора изиграха много скучно за своите стандарти полувреме на стадион "Алианц Арена", в което не само липсваха интересните голови положения, но и високото темпо като цяло.

Тимо Вернер отправи първия точен удар чак в 18-ата минута, но стражът на "петлите" Ареола изобщо не беше затруднен и успя да улови. Малко след това Антонио Рюдигер и Матс Хумелс играха последователно с глава при изпълнение на корнер, но кълбото излезе в аут.

Гостите погледнаха в предни позиции чак десетина минути преди почивката, когато Оливие Жиру стреля много опасно с глава от десетина метра, но Мануел Нойер спаси. След това най-добрият вратар на планетата за периода 2013-2016 година улови удар на Килиан Мбапе.

В началото на второто полувреме силен шут на Антоан Гризман от петнайсетина метра затрудни Нойер, но Ману все пак улови. Десетина минути по-късно германците щурмуваха чрез Вернер, но Ареола беше на мястото си.

В средата на второто полувреме и двамата вратари направиха невероятни спасявания в рамките на секунди. Първо Нойер спаси втория снаряд на Гризман в мача, а почти веднага след това Ареола отказа страхотен изстрел на Марко Ройс с атрактивно спасяване.

Последва истинска канонада към вратата на французите, които все пак оцеляха. Първо Ареола отрази бомбен удар отблизо на Хумелс, след това изби в корнер опасния прехвърлящ удар на Мюлер, а за финал в поредицата се справи и при удара с глава на Гинтер. До края на мача темпото на игра беше по-ниско и двата отбора не се застрашиха.


Германия - Франция 0:0


Германия: Нойер, Хумелс, Боатенг, Рюдигер, Гинтер, Кимих, Горецка (Гюндоган - 66'), Кроос, Ройс (Сане - 83'), Мюлер, Вернер

Франция: Ареола, Варан, Юмтити, Павар, Ернандес, Канте, Погба, Матюиди (Толисо - 86'), Мбапе, Гризман (Фекир - 80'), Жиру (Дембеле - 66')