Силно подмладеният национален отбор на Германия по футбол трябва да се уповава на 100 процента на своя мениджър, за да си свърши работата в предстоящите два мача. Германия първо среща Сърбия в контролна среща в сряда, след което ще гостува на Холандия в Амстердам в първата среща от квалификациите за Евро 2020.

Селекционерът Йоахим Льов изненадващо извади от групата световните шампиони от 2014-а година Матс Хумелс, Жером Боатенг и Томас Мюлер, опитвайки да даде ново лице на отбора, който се провали безславно още в групите на Мондиал 2018, а след това шокиращо изпадна от Лига А на турнира Лига на Нациите.

"Сега сме изправени пред ново време, ново предизвикателство. Аз трябва да покажа на отбора, да им дам усещането, че им вярвам напълно, заяви Йоахим Льов на пресконференция днес.

"Трябва да им дадем шанс да се развият, да се научат да носят повече отговорности, а също така и при груби грешки трябва да им се предложи вариант за решаване на казус. И всичко това пред нас е задача в следващите месеци, добави треньорът.

Осем от всичките 23-ма футболисти, които Льов повика за тези два мача, са все още в юношеска или младежка възраст, в това число и 19-годишният Кай Хаверц от Байер Леверкузен, обясни селекционерът.

Само четирима души имат 30 или повече мачове за националния отбор на Германия, като в това са Световните шампиони от преди пет години в Бразилия Мануел Нойер, Матиас Гинтер и Тони Крос.

Една от изгряващите звезди на Бундестима в момента - Серж Гнабри, няма да бъде на разположение за проверката със Сърбия във Волфсбург, но Льов обясни, че крилото на Байерн ще бъде готов на 100 процента за мача с Холандия в неделя.

Бившият треньор на Щутгарт попадна под сериозен натиск след най-лошото представяне на Германия на Световно първенство от 80 години насам, но обеща бързо изграждане на млад, бързо играещ и перспективен отбор, който да вкарва много голове - нещата, които липсваха в последните години.

"Какво е важното в момента? Да имаме повече темпо в играта, повече динамика, повече концентрация в предни позиции. Аз знам как да се справя с напрежението, знам какво се иска от мене на този пост. Учим се от грешките си и от миналото. И знаем какво трябва да направим, за да бъдем в съвсем различно състояние от това през 2018-а година, завърши селекционерът.