Здравейте, уважаеми читатели на Gol.bg. Продължаваме да ви представяме рубриката "Топ дербита". В нея ще имате възможност да видите кои са най-възловите мачове на Стария континент, които ще се  играят през седмицата. Ще получите и информация за датата и часа на отделните дербита от Европа.

През тази седмица е време за началото на квалификациите за Евро 2020. У нас всички погледи ще бъдат вперени в националния ни отбор. България се падна в група с Англия, Чехия, Черна гора и Косово. По правилник първите два отбора в групата се класират директно за шампионата на Стария континент.

Вижте състава на Петър Хубчев за мачовете с Черна гора и Косово

В нашия поток Хари Кейн и компания изглеждат като изявен фаворит, което означава, че "лъвовете" трябва да започнат квалификациите ударно. Това ще стане с домакинство на черногорците в петък. Добрата новина за нас е, че двама от основните футболисти на гостите – Стеван Йоветич и Стефан Савич, са с контузии и почти сигурно пропускат двубоя на "Васил Левски".

Вижте пълната програма на България в квалификациите за Евро 2020

Черна гора обаче спечели последната си визита в София – 1:0 през 2010 г., което трябва да ни служи като обица на ухото. В понеделник за България предстои мач с Косово в Прищина, като противникът ни е в чудесна домакинска форма от 6 поредни победи. 3 от тях са в контроли: 4:3 над Латвия, 1:0 над Мадагаскар и 2:0 над Буркина Фаса, и 3 в Лигата на нациите: 2:0 на Фарьорските острови, 3:1 над Малта и 4:0 над Азербайджан.

Безспорният гвоздей до края на седмицата е сблъсъкът между Холандия и Германия. Те бяха в една група в Лигата на нациите и "лалетата" спечелиха с 3:0 у дома и измъкнаха 2:2 като гост. В Бундестима тече усилено подмладяване на състава и ще е интересно Йоахим Льов на какъв състав ще се спре.

Вижте всички групи в квалификациите за Евро 2020

Освен квалификации, има и контролни срещи. Южноамериканските колоси Аржентина и Бразилия срещат съответно Венецуела и Панама, в сряда Германия играе със Сърбия.   

Програмата за седмицата:

Европейски квалификации:

Четвъртък от 21.45 часа:
Австрия – Полша
Белгия – Русия
Хръватия – Азербайджан
Холандия – Беларус

Петък от 19.00 часа:
България – Черна гора

От 21.45 часа:
Англия – Чехия
Молдова – Франция
Португалия – Украйна

Събота от 21.45 часа:
Италия – Финландия
Испания – Норвегия 

Неделя от 19.00 часа:
Унгария – Хърватия

От 21.45 часа:
Кипър – Белгия
Холандия – Германия  

Приятелски мачове:

Сряда от 21.45 часа:
Германия – Сърбия

Петък от 22.00 часа:
Аржентина – Венецуела

Събота от 19.00 часа:
Бразилия – Панама