Тежка се очертава задачата на националния ни отбор, ако успее да се класира за Европейското първенство по футбол догодина. България ще играе в Група F на надпреварата, където са още отборите на Германия, Франция и Португалия.

Разбира се, преди това нашите национали трябва да изминат пътя от плейофите и да отстрани последователно Унгария и победителя от мача между Исландия и Румъния. 

Иначе веднага се очерта, че групата на смъртта ще бъде Група F, където са настоящият световен шампион Франция, настоящият европейски шампион Португалия и домакинът на мачовете в тази група Германия. 

Мачът на откриването на Евро 2020, което ще бъде на 12 юни в Рим, ще противопостави домакина Италия на Турция. В група "А" попаднаха още отборите на Швейцария и Уелс.

В група "В" домакините Русия и Дания се събраха с отборите на Белгия и Финландия. Като най-лека се очертава група "С", в която са Украйна, Холандия, Австрия и един измежду Грузия, Северна Македония, Косово и Беларус.

Съперниците на България в квалификациите за Евро 2020 Англия и Чехия се събраха отново в група "D". Там е и финалистът от последното световно първенство Хърватия. а четвъртият тим ще бъде победителят от поток "С", състоящ се от Шотландия, Израел, Норвегия и Сърбия.

Завързана се очертава битката в група "Е", където домакинът Испания ще срещне Полша, Швеция и победителя от поток "В", който ще бъде един от Ирландия, Северна Ирландия, Босна и Херцеговина или Словакия.

 

Пълният жребий за Евро 2020: 

Група А 

Турция

Италия 

Уелс 

Швейцария 

 

Група В

Дания

Финландия 

Белгия

Русия 

 

Група С 

Холандия 

Украйна

Австрия 

Плейоф D (Грузия, Беларус, Северна Македония, Косово)

 

Група D 

Англия 

Хърватия 

Плейоф С (Шотландия, Сърбия, Израел, Норвегия) 

Чехия 

 

Група Е 

Испания 

Швеция

Полша

Плейоф В (Босна и Херцеговина, Северна Ирландия, Словакия, Ирландия)

 

Група F 

Плейоф А (България, Унгария, Исландия, Румъния)

Португалия 

Франция 

Германия 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FBulgarianNationalTeam%2Fposts%2F2410209382420792&width=500" width="500" height="633" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allow="encrypted-media"></iframe>