От 19,00 българско време днес е церемонията по тегленето на жребия за финалите на Евро 2020. В румънската столица Букурещ ще се нареди пълната схема на групите, след като миналия петък се оформиха пътеките на плейофите.
 
Така националите ни, на чийто път съдбата постави Унгария, Румъния и Исландия, ще научат кой освен Германия ще ги чака в Група F, в случай че се класират на континенталния шампионат за първи път от 16 години.
 
А домакините нямаха как да изберат по-подходящ водещ на церемонията, при която ще се вадят топките от урните, от колекционерка на... топки. Телевизионерката Корина Карагя е смятана за една от най-кравите жени (ако не и най-красивата) в медийното пространство отвъд Дунава.
 
На 31 декември, когато светът ще посрещне годината на 16-ото европейско първенство, шеметната брюнетка ще чукне 37. Но въпреки годинките водещата спортни новини и предавания по PRO-TV Корина изглежда умопомрачително. Затова е и напълно възможно да засенчи президента на УЕФА Александър Чеферин, с когото ще бъдат рамо до рамо на сцената.
 
Румънката и словенецът вече са разучили задължителните си диалози.
 
Карагя има две дипломи за висше образование - по журналистика и връзки с обществеността (PR). Тази година пък се врече във вечна вярност на Човека Стадион на УЕФА. Роберт Понграч оглавява точно тази комисия в европейската централа. Той е човекът, който има последната дума за лицензирането на стадионите за евртурнирите.