Водачът в Бундеслигата РБ Лайпциг направи обрат и спечели с 3:1 срещу Аугсбург в мач от 17-ия кръг с който идва и зимната пауза в шампионата.

Флориан Нидерлехнер сюрпризира неприятно домакините, като откри в полза на Аугсбург в 8-а минута. Усилията на Лайпциг дадоха резултат в 68-а минута, когато Конрад Лаймер изравни.

Чешкият национал Патрик Шик изведе Лайпциг в резултата в 80-а минута, а Юсуф Поулсен затвърди успеха на Лайпциг с трети гол. РБ Лайпциг остава на върха с три точки аванс пред втория Борусия Мьонхенгладбах (34 пункта), който по-късно днес гостува на Херта.

В същото време Кьолн постигна важна победа в битката за оцеляване, като надигра с 1:0 у дома друг борещ се за оставане в елита тим - Вердер Бремен. Хон Кордоба вкара до почивката и това попадение се оказа победно за "козлите", които заемат 15-о място със 17 точки, вече три повече от 16-ия Вердер.

Байер Леверкузен се изкачи на шеста позиция след трудна победа с 1:0 при гостуването на Майнц 05. "Аспирините" играха с човек по-малко в последните 20-ина минути след червен картон на Вендел, но макар и в намален състав, намериха сили да вкарат победен гол в добавеното време чрез аржентинеца Лукас Аларио.