Независимо че отпаднаха от сметките на Германия миналата година, бившите световни шампиони с Бундестима Матс Хумелс и Томас Мюлер са изненадващи кандидати да попаднат в състава за Олимпиадата в Токио, след като бяха включени в предварителния списък с 50 играчи за германския тим.

Съставът няма да бъде финализиран до юни, но и 31-годишният централен защитник на Борусия Дортмунд Хумелс и 30-годишният нападател на Байерн Мюнхен Мюлер, са в разширения списък с играчи, предаден от Щефан Кунц, който ще води германците в японската столица. Футболът на Олимпийките игри, които ще се проведат между 24 юли и 9 август, се състои на ниво до 23 г., но всеки отбор има правото да добави по трима по-възрастни футболисти.

Независимо че изиграха ключова роля в спечелването на световната титла през 2014 в Бразиля, Хумелс и Мюлер бяха изхвърлени от селекционера Йоаким Льов през март, след като националният отбор не успя да прескочи груповата фаза на Мондиала в Русия през 2018.

Германският футболен съюз заяви, че нито един играч не може да се включи както на Евро 2020, между 12 юни и 12 юли, и на Олимпиадата. Германия попадна в група F на Европейското, заедно със световния шампион Франция и действащия първенец Португалия. /БГНЕС