Миналият уикенд немското футболно първенство "Първа Бундеслига" се завърна след пауза от над 2 месеца поради пандемията от коронавирус. Двубоите в Бундеслигата продължават и този седмица, като сте в ефбет онлайн може да залагате на атрактивни коефициенти на всички девет срещи. Кръгът започва в петък вечер и ще завърши в неделя вечер, като ни очакват много оспорвани двубои.

Кръг номер 27 ще бъде стартиран с дербито на Берлин между Херта и Унион на 22 май, петък, от 21:30 ч. Ефбет дава коефициент 2.40 за успех на домакините от Херта, които са на 11-ото място в таблицата с 31 точки. "Старата госпожа" записа убедителен успех с 3:0 над Хофенхайм миналата събота. Сега им предстои градско дерби с Унион, който е на 12-ото място и загуби с 0:2 от Байерн в миналия кръг. Коефициентът за успех на гостите пък е 3.15, докато равенството в срещата е оценено на 3.45 коеф. Ако очаквате и двата тима да отбележат гол в мача, може да заложите на Гол/Гол на 1.70 коефициент в букмейкъра Ефбет.

В събота ще се изиграят 5 мача от "Първа Бундеслига" като най-интересен е двубоят между Волфсбург и Борусия Дортмунд. В Ефбет краен успех на Борусия Дортмунд е с 1.80 коефициент - един от най-високите в онлайн букмейкърите. "Жълто-черните" разбиха Шалке 04 с категоричното 4:0 миналата събота и ще преследват нова победа. Тимът на Лусиан Фавър е на второто място в класирането с 54 точки, докато Волфсбург е на 6-ата позиция с 39 пункта. "Зелените" имат 3 победи и 2 равенства в последните 5 мача, така че са в добра форма и няма да бъдат лесен съперник за Борусия.

Шампионът Байерн Мюнхен също ще играе в събота като баварците приемат Айнтрахт Франкфурт. Очаквано коефициентът за успех на Байерн е нисък - 1.18. Но в Ефбет има доста добри опции за срещата с високи коефициенти като например Байерн да не допусне гол на 2.05 коеф. или домакините да спечелят и двете полувремена също на 2.05 коефициент. Тимът на Ханзи Флик е лидер във временното класиране с актив от 58 точки и има 4 повече от втория Борусия Дортмунд. Байерн спечели с 2:0 срещу Унион Берлин миналата неделя и е спечелил последните си 5 мача в Бундеслигата, така че е малко вероятно да не се поздрави с победата срещу Айнтрахт, който загуби от Борусия Мьонхенгладбах с 1:3 миналия уикенд.

След като споменахме отборът на Борусия Мьонхенгладбах, "жребчетата" приемат Байер Леверкузен в събота от 16:30 ч. в един от най-оспорваните двубои този уикенд в Бундеслигата. Гладбах е на 3-ото място във временното класиране с актив от 52 точки. Домакините трябва да докажат амбициите си за класиране в Шампионска лига и имат удобен момент да го сторят. "Зелено-черните" приемат петия в таблицата Байер Леверкузен, който има 10 победи в последните си 11 мача във всички турнири. Леверкузен надигра Вердер Бремен с 4:1 в понеделник в последния мач от 26-ия кръг на Бундеслигата. Според Ефбет двата тима имат равни шансове за успех в предстоящия мач като коефициентът за домакински успех е малко по-нисък - 2.40 срещу 2.88 за успех на Байер Леверкузен.

Другите мачове в събота от Бундеслигата са Падерборн срещу Хофенхайм и Фрайбург срещу Вердер. Хофенхайм е фаворит в мача с последния в класирането Падерборн като коефициентът за победата на Хофе е 2.14, докато Фрайбург има по-големи шансове да спечели срещу Вердер според Efbet.

27-ият кръг в Бундеслигата  ще предложи три мача в неделя. В първия двубой от 14:30 часа, Шалке 04 приема Аугсбург като домакините  ще се стремят да си върнат  самочувствието след тежката  загуба от Борусия Дортмунд  с 0:4 миналата събота. Шалке се  смъкна до 8-ото място в класирането  с актив от 37 точки, като има 3 загуби  в последните си 4 мача в лигата. В неделя те приемат 14-ия Аугсбург, който загуби последните си 4 двубоя  от Бундеслигата, така че Шалке  има отлична възможност да  се върне на победния път.

Два часа по-късно РБ Лайпциг гостува на Майнц 05. "Червените бикове" са фаворити за успеха с 1.46 коефициент за краен изход 2. РБ Лайцпги загуби позиция миналия уикенд, след като направи 1:1 у дома срещу Фрайбург при подновяването на сезона, с което се смъкна до 4-ото място. Тимът на Юлиан Нагелсман трябва да спечели срещу 15-ия в класирането Майнц, ако не иска да бъде изместен от топ 4.

Кръгът в Бундеслигата този уикенд ще завърши с мач между два тима от втората половина на класирането - Кьолн срещу Фортуна Дюселдорф, като домакините са фаворити за успеха с 1.85 коефициент. „Козлите“ са по-напред в класирането като заемат 10-ото място с 33 точки, докато Фортуна Дюселдорф е на 16-ата позиция с 23 пункта. Кьолн направи реми 2:2 срещу Майнц 05 у дома при подновяването на кампанията, докато Фортуна не успя да победи Падерборн на собствен терен след реми 0:0, но все пак се отдалечи на 5 точки от зоната на изпадащите.