Германия и Швейцария завършиха 3:3 в страхотен двубой от Лига А на група 4 в Лигата на нациите. 

Момчетата на Владимир Петкович демонстрираха невероятна ефективност при своите контраатаки и статични положения, защото дръпнаха с два гола преднина чрез Марио Гавранович и Ремо Фройлер.

Тимо Вернер изравни преди изтичането на половин час игра, а десетина минути след паузата Кай Хаверц изравни. Последва нов гол от упор на Гавранович, но секунди преди да измине един час игра Серж Гнабри вкара атрактивно с петичка.

Германия е на втора позиция с актив от 6 точки, но толкова вече има и третият Украйна. Лидерът Испания остава със седем точки след поражението си в Киев, докато Швейцария е на дъното с 2 точки.


Срещата на стадион "РайнЕнерги Щадион" започна с очакван домакински натиск, но гостите изненадващо пуснаха първа кръв. Джердан Шакири беше отказан от Мануел Нойер в четвъртата минута, но малко след това Швейцария поведе след прехвърлящия удар с глава на Марио Гавранович.

Записалият асистенция Ремо Фройлер нанесе второ кроше на Маншафта в 26-ата минута при мълниеносна контраатака на "кръстоносците". Той беше намерен от Харис Сеферович и майсторски реализира по диагонала чрез атрактивно копване.

Направилият груб пропуск малко по-рано нападател на Челси Тимо Вернер се реваншира и моментално върна интригата след страхотна солова акция, при която слаломира покрай четирима противници и после завърши с плътен шут в долния десен ъгъл.

Към края на първото полувреме Тони Кроос можеше да изравни в своя мач №100 за Бундестима, но неговият страховит снаряд облиза мрежата от външната й страна.

Малко след почивката Кай Хаверц уцели гредата, но в 55-ата минута новата звезда на Челси изравни. Той открадна топката, проби в наказателното поле и намери долния ляв ъгъл с хубав диагонален изстрел.

Радостта на германците не продължи дълго, защото Швейцария отново излезе с едни гърди напред секунди по-късно. Нойер отрази два удара на Сеферович, но нямаше какво да стори при тупалката на Марио Гавранович.

Головата фиеста обаче продължи и преди изтичането на час игра на таблото вече светеше 3:3, а попадението на Серж Гнабри беше изключително. Острието на Байерн Мюнхен получи от Вернер отдясно и чукна с петичка за ужас на Ян Зомер.

Юлиан Дракслер получи страхотна възможност да изведе Германия напред в резултата десетина минути преди края, но топката срещна мрежата от външната й страна. В самия край гостите останаха с човек по-малко заради червения картон на Фабиан Шер, но Германия нямаше време да се възползва от числения си превес.

 

Германия - Швейцария 3:3

0:1 Марио Гавранович - 5'
0:2 Ремо Фройлер - 26'
1:2 Тимо Вернер - 28'
2:2 Кай Хаверц - 55'
2:3 Марио Гавранович - 56'
3:3 Серж Гнабри - 60'