Унион (Берлин) и Шалке завършиха 0:0 в последния мач за съботния ден в германското футболно първенство, като всичките срещи завършиха при равен резултат. Точката не помогна особено на гостите от Рурската област, които остават на последното 18-о място само с 9 точки.

"Кралскосините" се представиха доста солидно при визитата си в Берлин и дори могат да съжаляват, че не спечелиха, стига да бяха по-прецизни в последния пас при сериозното си владеене на топката. Но изоставането им в точките ги прави да изглеждат все по-обречени в мисията за оцеляване. Все още са на 8 точки от мястото за плейоф.

Унион (Берлин) е на 9-о място с 20 точки и нямат победа в пет последователни срещи. Силното начало на първенството им даде надежди, че могат да се преборят за място в Лига Европа. В момента те изостават на 3 точки от Борусия (Дортмунд), който е 6-и.

Берлинчани можеха да стигнат до победата пет минути преди края, но вратарят на Шалке Ралф Фарман направи много добро спасяване. Маркус Ингварцен скочи високо и от близо засече с глава центриране от ляво, но стражът на гостите се разтегна и извади влизащата до гредата топка.