Вариант, при който бивш национален селекционер на България трябва да поеме Бундестима, лансира едно от най-големите имена в треньорската професия - Отмар Хитцфелд.

Според германската легенда неговият сънародник Лотар Матеус е най-добрият избор за заместник на Йоахим Льов през лятото.

Във вторник стана ясно, че последният ще си тръгне от националния отбор на Германия след европейското по свое желание, въпреки че договорът му е до световното догодина.

“Не виждам по-добър вариант от Лотар. Той беше футболист от световна класа, познава играта както никой друг и е наистина топексперт. В ролята си на такъв в телевизия Sky вдигна изключително нивото си и се профилира. Да, аз съм за Лотар Матеус. Напълно си го представям в ролята на национален селекционер на Германия”, заяви цитираният от "24 часа" Хитцфелд в интервю за швейцарския вестник “Блик”.

Именно в алпийската държава той приключи поне към момента треньорската си кариера през 2014 г. Тогава под негово ръководство швейцарците стигнаха до 1/8-финал на световното, който загубиха с 0:1 от Аржентина след продължения. На клубно ниво Хитцфелд спечели Шампионската лига с Борусия Дортмунд и Байерн Мюнхен.

Последният треньорски ангажимент на Матеус пък бе в българския национален отбор. Европейският и световен шампион с Бундестима води държавния ни тим от септември 2010 до септември 2011 г. Освен нашия национален отбор Матеус е водил и този на Унгария. На 21 март той навършва 60 години.