Четирикратният първенец на планетата Германия стартира успешно квалификационния цикъл по пътя към Мондиал 2022, побеждавайки Исландия с 3:0.

Двубоят в Дуисбург започна шеметно за Маншафта, който водеше с два гола още до седмата минута. Леон Горецка откри в третата минута след подаване на съотборника си в Байерн Мюнхен Серж Гнабри, а малко след това Кай Хаверц удвои след асистенция на Лерой Сане.

И при двете попадания заслугата беше почти изцяло на Джошуа Кимих, отличил се с невероятен поглед. "Сърцето и душата" на Байерн първо направи виртуозно копване зад отбраната на съперника, а после изведе Сане на прекрасна позиция отляво.

Като цяло положенията за гол през първата част бяха 10:1 в полза на световния шампион за 2014 година, който владееше топката в 83% от времето. Сигурйонсон направи голям пропуск при единствения реален шанс за островитяните, а преди паузата Рюдигер изпорти възможността да ликвидира интригата с трети гол за домакините.

Десетина минути след подновяването на играта дойде и потвърждението за тоталното превъзходство на Германия - Илкай Гюндоган намери долния ляв ъгъл с тупалка извън наказателното поле.

Момчетата на напускащия през лятото Йоахим Льов се поотпуснаха и позволиха на гостите да сътворят няколко опасни атаки, но те или бяха неточни, или ставаха лесна плячка за Мануел Нойер. Двайсетина минути преди края на редовното време Серж Гнабри можеше да качи противника на разлика, но тресна гредата.

 

Германия - Исландия 3:0

1:0 Леон Горецка - 3'
2:0 Кай Хаверц - 7'
3:0 Илкай Гюндоган - 56'