Германия постигна важна победа с 1:0 над Румъния в световна квалификация от група "J", която се игра Букурещ.

Пред Кай Хаверц се откри първата добра възможност в мача десетина минути след началото, но вратарят Флорин Нита успя да спаси удара му. Веднага след това на отсрещната врата Валентин Михаила получи златен шанс, но би покрай целта.

Отговорът на Бундестима беше красноречив - Кай Хаверц получи разкошен пас от Антонио Рюдигер, овладя добре и пусна за Серж Гнабри, който вкара отблизо четвърт час след началния съдийски сигнал. 

В средата на първото полувреме гредата спаси надъханите румънци при тупалката на Джошуа Кимих, а като цяло в първия половин час Германия имаше цели четири удара вътре в наказателното поле на съперника. Преди почивката Гнабри можеше да удвои, но не уцели добре топката при тотално превъзходство на гостите.

Германия започна второто полувреме по същия начин, по който изигра голяма част от първото - с мощна преса, която стресираше румънците. Нита улови удара на Леон Горецка, а след това Лерой Сане се забави при добра възможност. Танасе шутира неточно за домакините, а преди изтичането на час игра Нита спаси Румъния при пореден изстрел на Гнабри.

Превъзходството на световния шампион за 2014 година беше осезаемо почти по всички параграфи и все пак румънците поизравниха играта в сравнение със случващото се преди паузата.

В 82-та минута Илкай Гюндоган пусна прекрасен пас за Тимо Вернер, който излезе сам срещу румънския вратар, но стреля в обсега му. Малко след това Нита отново отказа нападателя на Челси.

Гафовете на Вернер можеха да струват скъпо на Германия, но към края на мача Мануел Нойер улови удара на Пушкаш. В добавеното време голям пропуск за домакините направи и Станчу.

Така лидерът в групата Германия събра пълен актив от 6 точки, докато румънците паднаха до четвърта позиция с актив от три пункта.

Румъния - Германия 0:1
0:1 Серж Гнабри - 16'