Маркус Анфанг подаде оставка като наставник на Вердер Бремен поради разследване на германските власти за използването на фалшив зелен сертификат срещу коронавирус.

Клубът от Втора Бундеслига потвърди в събота, че Анфанг, заедно с помощника си Флориан Юнге, са се оттеглили от постовете си, след като се появи информация в петък, че е започнало разследване.

„Заради екстремния стрес предизвикан на клуба, тима, моето семейство и мен самия, реших да си подам оставката като старши треньор на Вердер Бремен с незабавен ефект. Поисках ръководството да прекрати договора ми – молба, която то прие“, сподели Анфанг в свое изявление, в което отрече да е използвал фалшив сертификат. „Ваксинирах се два пъти в официалния ваксинационен център и получих стикерите, които да поставя на моя жълт ваксинационен паспорт, подобно на всеки друг гражданин с пълен ваксинационен цикъл. След това те бяха дигитализирани в аптеката и предположих, че всичко е решено. Надявам се ситуацията да се изясни възможно най-скоро“.

Вердер в момента заема второто място във Втора Бундеслига след изпадането от висшия футболен ешелон миналия сезон.