Борусия Дортмунд удари Байер Леверкузен с 3:1 в мач от последния кръг на германската Бундеслига, игран на стадион "Сигнал Идуна Парк". Така вестфалци завършиха трети с 64 точки, а "аспирините" са шести с 52 пункта.

Голмайсторът на вестфалци Ерлинг Халанд откри резултата още в петата минута по диагонала след асистенция на получилия рядък шанс да излезе като титуляр Рейниер.

До почивката "аспирините" бяха много по-активни и опасни, отправяйки цели шест удара, срещу нито един на домакините след попадението им. Топката обаче не пожела да влезе в мрежата зад Роман Бюрки.

Напук на логиката Марко Ройс удвои преднината на Борусия малко след почивката от пряк свободен удар. В 84-ата минута Халанд наниза второто си попадение в двубоя, а пет минути след това Ларс Бендер вкара почетния гол за Байер от дузпа.

Голяма мъка изживя славният Вердер Бремен, който изпадна след 40 поредни години в елита. "Бременските музиканти" паднаха тежко с 2:4 у дома от Борусия Мьонхенглабах, а Кьолн спечели с 1:0 срещу Шалке с гол на Себастиан Борнаув чак в 86-ата минута. Преди това гол на Андерсон за "козлите" не беше зачетен.

Вердер завършва предпоследен с 31 точки, на две зад Кьолн, който ще играе бараж за оставане в Бундеслигата срещу третия във Втора Бундеслига (последният кръг там е утре, в момента трети е Гройтер Фюрт).