Свободният трансфер на Никлас Зюле от Байерн Мюнхен в Борусия Дортмунд не е първият случай, в който футболист на баварците избира да премине при "жълто-черните".

Последният директен трансфер по горещата футболна ос датира от лятото на 2019 година, когато Матс Хумелс изненадващо реши да се върне при вестфалци след три сезона на стадион "Алианц Арена".

Точно когато Хумелс бе преминал от Дортмунд в Мюнхен, обратният път поеха двама полузащитници - Марио Гьотце и Себастиан Роде. Това се случи през лятото на 2016 година, а Гьотце също изкара само три сезона в Байерн. Неговият трансфер през 2013 година беше бомбастичен и развали отношенията между шефовете на най-силните германски клубове.

 

 

 

 

През 1998 година Кристиан Нерлингер прави стъпката от Байерн в Борусия, а 10 години по-късно се завърна в Мюнхен в ролята на спортен директор.

Ако върнем лентата назад до 1989 година, ще си припомним как Юрген Вегман напусна Байерн заради "жълто-черните", след като по-рано в своята кариера той им причини огромна болка, зарязвайки ги заради... кръвния им враг Шалке. 

"Кобрата" Вегман е култов нападател (насладете се на негов гол за Байерн, избран за №1 през 1988 година), който спасява Дортмунд от изпадане с гол в последната минута през 1986 година, а в двата си сезон в Байерн неизменно финишира като голмайстор №2 на отбора с по 13 попадения в Бундеслигата.

 

Румениге в Дортмунд. Разбира се, не става дума за двукратния носител на Златната топка Карл-Хайнц Румениге, а за неговия брат Михаел. През 1988 година той напуска Байерн (44 гола в 147 мача) и играе 6 сезона за "жълто-черните", в които постига 36 попадения в 157 мача.