Нидерландия и Германия завършиха 1:1 в равностойна приятелска среща, играна на стадион "Йохан Кройф Арена".

Още в шестата минута Теун Коопмайнерс отправи точен удар с глава, но Мануел Нойер не беше затруднен. След това гостите отвърнаха с две неточни стрелби, като при втората от тях Лерой Сане изпорти златен шанс отляво.

В средата на първото полувреме германците бяха изключително близо до откриване на резултата. Давид Раум центрира отляво и Тимо Вернер нанесе много хубав удар с глава, но топката тупна на голлинията. 

Точно в края на първото полувреме Бундестимът удари шамар на "лалетата". Пробив отляво хвана неподготвена отбраната на домакините и Томас Мюлер завърши с хладнокръвен изстрел от тринайсетина метра с левия крак.

Статистиката на почивката показа невероятно равенство в показателите. Двата отбора имаха по два точни изстрела, но четири неточни и по два корнера. По отношение притежанието на топката, момчетата на Ханзи Флик имаха лек превес от 58% в своя полза.

Изключително дейният Давид Раум направи голям пропуск за Германия в началото на второто полувреме, което отново беше равностойно, макар гостите да имаха лек превес. 

Така в средата на втората част възпитаниците на Луис ван Гаал  изравниха резултата след центриране в пеналта и грешка в защитата на Маншафта. Влезлият като резерва малко преди това Стивън Бергвайн беше изпуснат и реализира отблизо след асистенция на Дензъл Дъмфрис.

Малко след това реферът Крейг Поусън отсъди дузпа за "лалетата" заради нарушение на Тило Керер срещу Мемфис Депай в пеналта на 4-кратния световен шампион. Английският арбитър обаче изгледа ситуацията на повторение и отмени дузпата...

В 82-ата минута холандците можеха да обърнат резултата, но Матайс де Лихт не успя с диагоналната си стрелба отдясно и защитата пред Нойер се справи. До края и двата отбора създадоха добри атаки, но не отместиха "единиците" от светлинното табло.

 

Нидерландия - Германия 1:1

0:1 Томас Мюлер - 45'
1:1 Стивън Бергвайн - 68'