Германия и Англия завършиха 1:1 в динамичен и равностоен мач от група 3 на Лига А в Лигата на нациите. 

Германците натиснаха от самото начало и още в първата минута Кай Хаверц стреля точно по диагонала, но Джордан Пикфорд спаси. Веднага след това Антонио Рюдигер внесе смут в отбраната на островитяните, но Кайл Уокър изчисти пред голлинията на стадион "Алианц Арена".

Първата възможност за гостите се откри пред Хари Кейн, но неговият шут извън пеналта не стресна Мануел Нойер. После Бундестимът отново натисна и четвърт час след старта на двубоя Пикфорд на два пъти излезе и се намеси адекватно.

В средата на първото полувреме попадение на Хофман беше отменено заради тънка засада, като острието спринтира почти от центъра. На отсрещната врата Кейн изпусна златен шанс, а точно преди почивката двамата вратари се намесиха при стрелби на Джамал Мусиала и Букайо Сака.

Като цяло Германия имаше леко игрово превъзходство за първата част (6:5 удара и 55% владеене на топката), но "Трите лъва" също имаха своите възможности.

Звездният миг на Хофман все пак настъпи, при това още в началото на второто полувреме. Той получи пас от Джошуа Кимих и откри резултата с мощна тупалка.

Мейсън Маунт имаше две възможности в рамките на минута малко след това, но при първата от тях Мануел Нойер демонстрира невероятния си инстинкт и спаси. Германците се справиха с още няколко напрегнати момента и двайсетина минути преди края на редовното време Томас Мюлер можеше да удвои със зрелищно воле, но Пикфорд отрази с една ръка.

Влезлият като резерва Тимо Вернер се втурна по лявото крило при любима негова ситуация, но този път не успя да търкулне кълбото покрай стража на съперника по диагонала. Англия отвърна с хубава контра отляво и удар на Кейн, но Нойер беше против изравняването.

В 86-ата минута реферът отсъди дузпа за Англия, след като първоначално подмина ситуацията. Шлотербек задържа Кейн и потърпевшият беше точен от бялата точка, вкарвайки в долния ляв ъгъл. За нападателя на Тотнъм това беше гол №50 с националната фланелка.

Гостите дори завършиха мача с повече отправени удари (13:9), като и двата отбора имаха по шест точни стрелби. Германия е на трето място в групата с две точки, англичаните имат една точка. Италия е лидер с 4 пункта, а Унгария е с три.

 

Германия - Англия 1:1

1:0 Йонас Хофман - 50'
1:1 Хари Кейн - 88', дузпа