Треньорът на Байер Леверкузан Шаби Алонсо заяви, че в тима си разполага със следващия Лионел Меси. Испанската легенда записа с похвали 19-годишния Флориан Виртц, който обаче се възстановява от контузия в коляното.

“Има добри играчи и има играчи, които изглеждат добре на терена. Вторият тип играчи правят неща, които са красиви, но това не е задължително да са ефективни. Защо Меси е толкова добър? Защото той знае кога и къде да играе опростено. Меси сякаш казва: “Ти си в по-добра позиция? Добре, ето ти топката”.

Така че не винаги е важно да вземеш най-брилянтното решение, но трябва да бъде най-доброто и най-умното. Флориан може да прави тези неща. Ето защо той е толкова добър”, каза Алонсо.

За крехката си възраст Виртц вече има 4 мача за националния отбор на Германия, а през изминалия сезон вкара 10 гола в 31 мача във всички турнири. През март обаче получи тежка контузия в коляното и оттогава не е играл за “аспирините”. Очаква се младокът да бъде на линия за старта на Бундеслигата - срещу Борусия Мьонхенгладбах на 22 януари.