Германия на Ханзи Флик загуби с 2:3 от Белгия в приятелска среща, която се игра в Кьолн. За "червените дяволи" това е първа победа над Бундестима през този век след четири поредни поражения и общо 9 поредни загуби през годините. 

Интересното е, че последната от четирите победи на Белгия над Германия до днес е от далечната 1954 година, след като белгийците печелят първите три двубоя, първият от които се играе още през 1910 година.

Голямата звезда на гостите Кевин Де Бройне изригна рано-рано в познатия си стил тази вечер и още до деветата минута записа две асистенции. Яник Караско откри резултата в шестата минута, а малко след това Ромелу Лукаку удвои. До средата на първата част гостите дори можеха да водят с четири гола.

Двата отбора водеха много равностойна битка на терена след това, но половин час след началото германците получиха нов удар, този път от кадрови характер. Халфът на Байерн Мюнхен Леон Горецка получи контузия в глезена и беше заменен принудително, като той почти сигурно отпада от сметките на баварците.

Точно преди почивката Лукаку влезе от ролята на герой в грешник, защото игра с ръка в наказателното поле на Белгия при удара с глава на Никлас Фюлкруг. Голаджията на Вердер Бремен пое отговорността и не пропусна отсъдената дузпа, отбелязвайки отново за националния отбор, след като го стори на два пъти срещу Перу през уикенда.За Фюле това е шести гол в шестия му мач за Маншафта.

През второто полувреме нивото не беше чак толкова високо и на моменти двата отбора по-скоро пазеха силите си за важните мачове на своите клубни отбори в края на седмицата.

В 78-ата минута майсторът на асистенциите Де Бройне показа, че може и да печели, пращайки Германия в тежък нокдаун. Кевин пусна за Леандро Тросард вляво и се впусна към пеналта, за да вкара от движение в момента, в който топката беше върната към него. Веднага след това Де Бройне бе заменен и заслужено обра овациите на публиката.

В 87-ата минута Серж Гнабри направи загубата на германците по-почетна и вкара отблизо след подаване на Кевин Шаде.

 

Германия - Белгия 2:3

0:1 Яник Караско - 6', асистенция на Кевин де Бройне 
0:2 Ромелу Лукаку - 9', асистенция на Кевин де Бройне 
1:2 Никлас Фюлкруг - 44', дузпа
1:3 Кевин де Бройне - 78'
2:3 Серж Гнабри - 87'