Селекционерът на националния отбор на Германия по футбол Ханзи Флик е решил да не извика централните защитници Никлас Зюле и Антонио Рюдигер, халфа Илкай Гюндоган и нападателя Лерой Сане за приятелските мачове с Перу и Белгия в края на месеца, обявиха от федерацията.

В две интервюта, които Ханзи Фрик даде пред списание и вестник "Зюддойче Цайтунг", той заяви, че иска да даде шанс на млади играчи и, че няма да извика за тези два мача и ветерана Томас Мюлер.

В листата от 24 футболисти за двете срещи Флик е извикал петима нови - Йоша Вагноман от Щутгарт, Мариус Волф от Борусия Дортмунд, Мергим Бериша от Аугсбург, Кевин Шаде от Брентфорд и Феликс Нмеча от Волфсбург.

"Наша задача е за намери алтернативи и да разширим групата", коментира Ханзи Флик. Тимът на Германия бе елиминиран още в групите на Световното първенство в Катар, като това се случи и четири години по-рано на Мондиала в Русия. Отборът ще изиграе 14 приятелски мача в следващите 15 месеца преди Европейското първенство, на което страната е домакин.

От 26-е футболисти, които бяха селектирани за Мондиала в Катар, сега не са извикани 11, като четирима от тях са контузени, а другите са по избор на треньора.