Бившият треньор Феликс Магат критикува Германския футболен съюз (DFB) за нехайството и неспособността му да извади националния отбор от кризата, в която се намира вече близо шест години.

"Основният проблем е, че във футболния съюз не са способни да анализират правилно ситуацията", заяви 70-годишният Магат за "Скай Спортс Нюз". 

"Бившият ни селекционер (Ханзи Флик) обеща да поеме отговорност за представянето на отбора, но вместо това излезе във ваканция за шест седмици. Не мисля, че във футболния съюз изобщо са правили анализ на ситуацията. Всичко си продължава постарому".

В последните си два мача германците отстъпиха на Турция и Австрия. Магат, който работи с българския халф Красимир Балъков преди над 20 години в Щутгарт, е на мнение, че "самата композиция на състава е сгрешена". Той обаче все още не е изгубил надежди за европейска титла.

"Много отбори са печелили купата, след като не са се представяли добре в предварителните фази", продължава Магат.

"В националния отбор започваме всичко наново, но самите футболисти имат достатъчно време, за да продължат развитието си в клубовете и да направят добро впечатление в първенството. Това е причината все още да вярвам, че на турнира ще видим добре подготвен отбор на Германия".