Домакинът на Евро 2024 Германия продължава да затъва дълбоко, след като загуби и контролата в Австрия с 0:2.

Само преди дни момчетата на Юлиан Нагелсман станаха за резил, падайки с 2:3 от Турция насред Берлин, но от лагера на германците изразиха надежди, че финалът на Евро 2024 е възможен.

Днес обаче се видя, че проблемът в националния отбор на Германия изобщо не е бил Ханзи Флик. Предишният селекционер беше натирен, но дошлият на негово място Нагелсман с нищо не може да вдигне нивото на отбора.

Халфът на Борусия Дортмунд Марсел Забитцер откри в 29-ата минута днес, а малко след почивката Бундестимът остана с 10 души заради директен червен картон на Лерой Сане. Близо четвърт час преди края Кристоф Баумгартнер вкара втори гол за домакините.

Статистиката само доказа мизерното ниво, на което се намира Маншафта - 16:8 удара (7:3 точни) за австрийците, които владееха топката точно в 51% от времето. 

Това е втора поредна победа за Австрия над Германия след успеха с 2:1 през 2018 година. Интересното е, че преди това германците имаха 9 поредни успеха над южната си съседка, а последната победа на Австрия над Германия през миналия век датира от 1986 година (пак контрола).