Полузащитникът Емил Форсберг се сбогува с германския клуб РБ Лайпциг. Футболистът ще продължи кариерата си в Ню Йорк Ред Булс. Любопитното е, че шведът, който дълго време искаше трансфер в по-голям клуб, показа емоции на раздяла.

„Тук станах мъж. Лайпциг и аз си паснахме идеално. Преминахме през трудни моменти, преживяхме много невероятни събития и спечелихме титли заедно. Деветте години, които прекарах тук, бяха прекрасни за мен и семейството ми. Не можех да се надявам на по-добро. Лайпциг стана моето семейство. Не само отборът, но и целият клуб, всички негови служители и фенове. Много се гордея с това, което постигнахме заедно. Имаме два трофея: Купата на Германия и Суперкупата.

Лайпциг е нашият втори дом. Децата ми живееха само в Лайпциг. Винаги сме се чувствали много комфортно тук. Тъжен съм, но в същото време съм много благодарен. Това е сбогом, но не завинаги. Със сигурност ще се върна!“, цитира Форсберг пресслужбата на клуба.

На 16 декември 32-годишният швед подписа договор с Ню Йорк Ред Булс до 2026 г. с опция за продължаване с още един сезон. Футболистът ще се присъедини към новия отбор в началото на следващата година.

Форсберг играе за РБ Лайпциг от 2015 г. Този сезон той записа 21 мача във всички турнири, отбеляза 4 гола и направи 1 асистенция. Порталът Transfermarkt го оценява на 6 милиона евро.