Лидерът в класирането Байер Леверкузен спечели като гост на новака Хайденхайм с 2:1 в събота и поведе с осем точки пред втория Байерн Мюнхен, а същевременно изравни германския рекорд от 32 мача без загуба във всички турнири.

Възпитаниците на Шаби Алонсо поведоха в резултата в края на първото полувремето с попадение на Джереми Фримпонг. Флориан Вирц удари напречната греда в 77-ата минута, но три по-късно направи страхотна асистенция на Амине Адли, който направи 2:0. Хайденхайм намали в 87-ата чрез Тим Клайндиенст.

"Асприните" все още не са губили мач през този сезон, както във вътрешните, така и в европейските клубни турнири, и изравниха рекордната серия на Байерн Мюнхен от 32 мача без поражение от 2020 година.

Байер Леверкузен е на върха в подреждането с 58 точки, осем пред Байерн, който се изправя срещу Бохум в неделя.

Но нито един от съботните мачове не избегна гнева на феновете към Германската футболна лига за нейния спорен план да продаде дял от приходите от медийни права на Бундеслигата на външен инвеститор. Привържениците хвърляха тенис топки на терена в четири от следобедните пет мача, налагайки прекъсвания и забавяния. Първото полувреме на двубоя между Щутгарт и Дармщат продължи рекордните 70 минути, вместо обичайните 45 плюс добавено време./БТА

Снимка: БГНЕС