Треньорът на Байер Леверкузен Шаби Алонсо вярва, че първото място за водения от него отбор в Първа Бундеслига е нещо добро за германския футбол, след като серията от 11 поредни шампионски титли на Байерн Мюнхен приключи.

"Щастлив съм заради всички. Може би е здравословно за Бундеслигата и германския футбол и други отбори да печелят. Трябва да се насладим. Това е страхотен момент. Сега е време да празнуваме, днес го заслужихме", коментира испанският специалист пред медиите след победата на "аспирините" с 5:0 у дома срещу Вердер Бремен. Байер остава непобеден в шампионата след 29 кръга.

Леверкузен също може да постигне "требъл", ако спечели Лига Европа и купата на Германия, където е на финал срещу втородивизионния Кайзерслаутерн.

"Можем да се съсредоточим върху Уест Хям съвсем скоро, но не точно тази вечер. Следващата седмица е нещо друго. Играчите са от топ отбор, те са топ момчета. За този сезон все още имаме големи цели. Това е много добро място за мен. Усещането е наистина невероятно", каза още Алонсо.

На четвъртфиналите в Лига Европа Леверкузен играе срещу Уест Хям, след като спечели първата среща на германска земя с 2:0.

Хиляди фенове, развяващи знамена, навлязоха на терена след края на двубоя на Байер с Вердер по-рано днес. Най-популярната песен сред запалянковците на "аспирините" беше "Да живее Испания" в чест на треньора Шаби Алонсо.

В четвъртък Леверкузен гостува в Лондон на Уест Хям в мач-реванш от четвъртфиналите в Лига Европа.

"Футболистите бързо започнаха да работят добре заедно този сезон. Още в първите мачове се видя, че играем много силно. Искаше се възможно най-добро представяне, за да постигнем това. С чест мога да заявя, че Леверкузен най-после стана шампион. Отборът, клубът и феновете го заслужават. Наслаждаваме се на огромен успех. Първият път е специален за всички. Спокойно може да кажем, че сме част от този специален ден в Леверкузен. Чувствам се повече от невероятно. Не сме говорили много в съблекалнята, че може да сме шампиони, но всички мислехме точно за това. Наслаждаваме се на момента, но дългият сезон все още не завършил", допълни 42-годишният специалист.

Снимка: БГНЕС