Новият крал на Бундеслигата  Байер Леверкузен удължи серията си без поражение във всички турнири на 46 срещи. Хората на Шаби Алонсо се докопаха до 2:2 като домакин на Щутгарт в двубой от 31-ия кръг на първенството.

Магията на головете за Леверкузен в края на срещите отново се прояви. „Аспирините“ наваксаха изоставане от два гола изоставане през второто полувреме, а изравнителното попадение падна в шестата минута на добавеното време. Това бе и 21-и гол за тима от Леверкузен, отбелязан след 85-ата минута в досегашните мачове през сезона. Целта остава завършване на кампанията 2023/2024 без поражение, като в Бундеслигата остават още три кръга, както и финалът за Купата на Германия и двата полуфинални мача в Лига Европа срещу италиански Рома.

Байер Леверкузен събра 81 точки на върха във временното класиране, а Щутгарт остава трети с 64 точки, на две пред четвъртия РБ Лайпциг.

И четирите гола в срещата паднаха през второто полувреме. Гостите поведоха с 2:0 след попадения на Крис Фюрих в 47-ата и на Дениз Юндав в 56-ата минута, когато 27-годишният нападател на Щутгарт се възползва от грешка в защитата на Байер.

Амин Адли намали за домакините в 61-ата минута след подаване от Алехандро Грималдо. Футболистите на Байер Леверкузен се хвърлиха в атака в опит да предотвратят първото си поражение за сезона, вратарят на гостите Александър Нюбел направи три впечатляващи спасявания, но в шестата минута на добавеното време Роберт Андрих запази изключителната серия на шампионите в Бундеслигата с попадение за 2:2.