Президентът на Байерн Мюнхен Ули Хьонес размаха пръст на едни от най-запалените фенове на Байерн Мюнхен - звеното "Шикериа".

Според информация на списание "Шпорт Билд" фанатизирани запалянковци на Байерн от въпросната групировка са обиждали и псували вратаря на тима Мануел Нойер по време на обиколката на отбора из Мюнхен, след връчването на сребърната салатиера.

Причината за острата реакция на крайните фенове на Байерн е миналото на Нойер, който е юноша на Шалке и пристигна на стадион "Алианц Арена" напускайки "миньорите".

"Разбрах, че Мануел Нойер е бил обиждан по улиците от хора на Шикериа. В един момент обаче ще ни дойде до гуша, а ми се струва, че този ден наближава", отсече Хьонес пред списанието.

Още след трансфера на Нойер в Байерн през лятото на 2011 година вратарят бе посрещнат на нож именно от въпросното звено. На всеки мач на тима имаше плакати против новата придобивка.

Германският национал се бе оказал между чука и наковалнята, тъй като фен на Шалке му заби шамар точно след спечелената купа на Германия от "миньорите" през пролетта на 2011 година.

Това не е първият случай, в който Хьонес избухва срещу "Шикериа". През 2007 година босът на баварците изригна с думите: "Не може да бъдем критикувани за това, че от години си скъсваме задника, за да построим Алианц Арена, който струва 340 милиона евро, а това не става с вашите 7 евро на мач".

Ето и видео с речта на Хьонес:

Както е известно, феновете на Байерн в южната трибуна (сред които и тези от въпросната групировка) плащат символичните 7 евро на мач на Байерн.

Отношението на повечето ултраси на Байерн към въпросната фракция (в песента се пее "Лай**на Шикериа") може да видите в това видео, което е от срещата с Аугсбург преди няколко седмици: