Световният вицешампион от Оре 2019 Винсент Крихмайер от Австрия спечели супергигантския слалом от Световната купа по ски-алпийски дисциплини на родна земя в Кицбюел.

29-годишният Крихмайер беше най-бърз на легендарната писта "Щрайф" с време 1:12.58 минута. За него това е първи успех за сезона, седми в кариерата и пети в тази дисциплина. За последно той триумфира в супергигантския слалом в Хинтерщодер на 29 февруари миналата година.

Втори на 12 стотни от секундата остана швейцарецът Марко Одермат, предава БНР. Още един представител на домакините за е място на подиума. Трети на 55 стотни се класира олимпийският шампион от Пьончан 2018 в тази дисциплина Матиас Майер.

Швейцарецът Беат Фойц, който спечели двете спускания на "Щрайф" в петък и неделя, пропусна врата и не завърши.

Норвежецът Киетил Янсруд също не успя да финишира, а италианецът Давиде Казанига беше откаран в болница с хеликоптер, след като падна и получи тежка контузия на коляното.

В класирането за Световната купа води французинът Алекси Пентюро с 800 точки, следван Марко Одермат с 607 точки и от пропускащия остатъка от сезона заради контузия Александър Аамод Килде от Норвегия с 560 точки.

В класирането за малкия кристален глобус в дисциплината начело излезе Винсент Крихмайер с 241 точки, пред Мауро Кавизел (Швейцария) с 225 точки и Килде със 172 точки.

Световната купа при мъжете продължава утре с нощния слалом в Шладминг (Австрия).