Александра Фейгин няма да участва в международния турнир по фигурно пързаляне "София Трофи", който се провежда в столичния Зимен дворец.

Причината е, че най-добрата ни фигуристка е била на 10-дневен ски – курс, който е задължителен за студентите в Национална спортна академия „Васил Левски“. Освен това, непосредствено след европейското първенство, за трети път този сезон Фейгин е сменила волната си програма, това съобщи за БНР личната й треньорка Ина Лутай.

„Тя трябваше да си направи зимния си курс към НСА. Миналата година го отложихме, понеже се падаше точно преди европейското първенство.Учението е важно за нея. Тя иска да вземе образование като треньори, след което мечтата й е да работи като такава. Има и още един момент. Сменихме волната програма за трети път този сезон. След европейското първенство още докато беше на летището в Истанбул между полетите, аз й казах, че според мен трябва да сменим волната.Тя каза да. Буквално за три-четири дни направихме нова волна програма на музика, която вече й подхожда. Избрахме музиката от Анна Каренина. Мисля, че това е нейният образ. В крайна сметка този сезон не получихме нивото на стъпките, което искахме.

Захванахме се всички да направим тези стъпки, които да са 100% четвърто ниво. Христо Турлаков дойде да ни помогне. Работихме точно върху тези обръщания и завъртания, които са ни нужни. Ако сега й съдействат, както би трябвало, тя ще си получи най - високото ниво на стъпките. Кратката програма остава. Тя е по музика от филма за Модиляни и с нея нямаме проблем. Дори бих казала, че тя е попадение за Александра. За волната сме взели музика, която не е популярна и не е използвана“, сподели сестрата на двукратната ни световна шампионка при танцовите двойки Албена Денкова.

Ина Лутай обясни още, че състезанието „София Трофи“ е контролно за определяне, кой състезател при мъжете ще ни представя на световното първенство в Монреал през март.