Българският квартет в състав Балгой Тодев, Владимир Илиев, Милена Тодорова и Даниела Кадева се класира на престижното десето място в смесена щафета на 4 по 7.5 километра в естонския зимен център Отепя.

Много силните първи три поста на Тодев, Илиев и Тодорова бяха ключови за влизането в Топ 10 на нашите. След тях щафетата ни се движеше на шестото място с използвани само четири резервни патрона и без нито една наказателна обиколка.

Първата стрелба на Кадева обаче коства по-предното класиране на българите, тъй като в нея тя направи един наказателен тур. Все пак банскалийката се събра за втората си визита на рубежа, в която бе безгрешна и успя да осигури влизането на България в топ 10.

Победата в днешния старт грабнаха олимпийските шампиони от Норвегия (Сиверт Бакен, Ветле Кристиансен, Тирил Екхоф, Ингрид Тандреволд), които спечелиха и единствената друга смесена щафета за сезона в Световната купа по биатлон до момента. „Викингите“ имаха нужда от седем допълнителни изстрела, за да свалят всичките си 40-мишени, което им осигури комфортната победа.

Второто място бе за състава на Швеция (Йеспер Нелин, Мартин Понсилуома, Лин Першон, Елвира Йоберг), който завърши с 0+8, а тройката с 0+6 затвори Франция (Симон Дестьо, Кентан Фийон Майе, Клое Шевалие, Жустин Бреза-Буше).