Йоханес Тингес Бьо завърши сезона в мъжкия биатлон с 19-а победа в индивидуални състезания, след като финишира първи в масовия старт на 15 км в Холменколен. 29-годишният норвежец спечели още спринта и преследването в заключителния уикенд.

Три от 19-те победи на Тингес Бьо бяха записани на световното първенство в Оберхоф през февруари, а останалите 16 са за световната купа.

Тингес Бьо, с две грешки в стрелбата, завърши на 26.2 секунди пред втория в класирането Никлас Хартвег от Швейцария. Норвежецът Ветле Шестад Кристиансен пък взе третото място, след като и двамата подгласници на норвежеца не допуснаха грешки.

Тингес Бьо и Мартин Понсилуома се откъснаха от останалите в началото на състезанието, но не успяха да свалят по една мишена и загубиха преднината си. Това позволи на Хартвег да поведе, но швейцарецът изпусна първото място след първата стрелба от позиция прав. Тингес Бьо поведе значително и дори нов пропуск в последната стрелба не го свали от върха. 

Понсилуома остана едва шести с четири грешки в стрелбата.

Бьо, който финишира 15-те километра с време 38:52.9 минути, завърши сезона с 1589. Той е първенец в общото класиране, но е втори в масовия старт зад Кристиансен.