Валентина Димитрова завърши на 31-вo място в преследването на 10 километра за жени от втория кръг за сезона на Световната купа по биатлон в Хохфилцен (Австрия).

Българката свали 18 от 20 мишени и финишира за 33:33.7 минути, на 3:49.1 от победителката Елвира Йоберг (Швеция). Така Димитрова печели точки в четвърто поредно състезание този сезон и с 54 се нарежда 32-ро място в класирането. Лена Хаки-Грос (Швейцария) остана втора, а на подиума се качи и победителката в спринта Ингрид Тандреволд (Норвегия).

Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) пък се поздрави с първи успех за сезона, след като спечели преследването на 12.5 км при мъжете. Носителят на Световната купа за миналия сезон и петкратен олимпийски шампион финишира от 11-а позиция след представянето си в спринта, но поведе след третата стрелба и завърши първи само с една грешка в стрелбата.

На второ и трето място също се наредиха норвежци. Йоханес Дале завърши на 22.6 секунди от победителя с три грешки, пред Тарей Бьо с пасив от 28.4 секунди и два пропуска.