Владимир Илиев се класира на 28-о място в спринта на 10 километра за мъже от Световната купа по биатлон в швейцарския зимен център Лензерхайде.

Илиев пропусна по една мишена в двете стрелби, но показа добро ски бягане и остана на 1:45.6 минути след победителя. Така той спечели първи точки за генералното класиране от началото на сезона.

Германецът Бенедикт Дол спечели спечели надпреварата. Той повали всичките десет мишени, измина трасето за 23:15.8 минути и записа четвърта индивидуална победа в кариерата си.

Носителят на Големия Кристален глобус за миналия сезон и петкратен олимпийски шампион Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) финишира втори с пасив от 5.4 секунди, след като направи една грешка в първата си стрелба.

Трети е още един германец Филип Наврат също с една наказателна обиколка и изоставане от 36.8 секунди.

Норвежецът Тарей Бьо, който е лидер в генералното класиране, допусна три грешки и завърши на 14-а позиция.

Още двама българи участваха в надпреварата. Антон Синапов е 60-и също с две грешки в стрелбата и пасив от 2:45.6 минути. Илиев и Синапов ще участват в утрешното преследване на 12.5 км. Константин Василев се нареди 89-и с четири наказателни обиколки и изоставане от 4:36.1 минути.

В генералното подреждане за Световната купа след шест старта продължава да води Тарей Бьо с 317 точки, пред брат си Йоханес Тингнес Бьо с 304, Себастиан Самуелсон (Швеция) с 281 точки и други. Владимир Илиев е 52-и с 13 точки.

Утре Световната купа в Ленцерхайде продължава с преследването за мъже и за жени.