Французойката Жюстин Бреза-Буше постигна хеттрик от победи в състезанията от Световната купа по биатлон в Ленцерхайде, Швейцария. 

След като в четвъртък триумфира в спринта, а в събота бе най-бърза в преследването, днес Бреза-Буше се поздрави и с успех в масовия старт на 12,5 километра. Тя не направи нито една грешка в стрелбата и измина дистанцията за 36:04.6 минути, а това ѝ позволи да излезе начело и в генералното класиране за Световната купа.

Втора и трета останаха шведките Елвира Йоберг и Хана Йоберг. Двете сестри завършиха с по две грешки в стрелбата, като и двете дойдоха в първите две посещения на стрелбището.

Елвира финишира на 5.5 секунди зад Бреза-Буше, докато Хана остана на 10.6 секунди.

Четвърта без грешка в стрелбата приключи италианката Лиза Витоци. Тя обаче изостана в бягането на 29.1 секунди от победителката.

Норвежката Ингрид Тандреволд, която започна състезанието като лидер в генералното класиране, се нареди пета. Две грешки в стрелбата и костваха пасив от 29.7 секунди. Шестата позиция бе за Жулия Симон. Французойката сбърка три патрона и остана на 43.1 секунди от съотборничката си Бреза-Буше.

В класирането за Световната купа Жюстин Бреза-Буше повежда с общо 427 точки. Втора с 417 точки е Ингрид Тандреволд, а Елвира Йоберг е трета с 393 точки, на седем пред четвъртата Витоци. Класирането в масовия старт съвпада с днешното подреждането, тъй като това бе първи старт за сезона в тази дисциплина.