Имаме вече три сезона зад гърба си, вече сме в шамарите в ските, продължаваме да сме все по-мотивирани, да желаем повече и най-накрая да стигнем до тази стълбичка. За това работим и се надявам рано или късно да стигнем дотам и да покажем какво сме работили извън сезона", сподели българският скиор Алберт Попов, който днес бе награден за най-добър спортист на месец януари в традиционната анкета на Пресклуб България.

Попов постигна няколко много силни резултата в Световната купа по ски-алпийски дисциплини в началото на годината, с което заслужи 15 гласа в допитването сред спортните журналисти и пребори конкуренцията на джудиста Ивайло Иванов и боксьора Тервел Пулев.

"Нашата цел е да продължаваме да даваме всичко от себе си. Мисля, че без много голяма и драстична промяна ще успеем да постигнем това, което искаме. Стига да я има любовта към спорта, всичко се случва. Чувствам се горд, когато има резултати и това ни кара да продължава да блъскаме и да се трудим", сподели Попов след награждаването.

Той не скри високите си амбиции за зимните олимпийски игри в Пекин през февруари следващата година. "Десетте ден отдих отминаха, сега вече почваме да тренираме. Идва олимпийска година, достатъчно мотивирани сме, целите ни са високи. Амбицията ми е да дам максимума от себе си, не искам да казвам конкретно място", каза 23-годишният алпиец.