Дейв Райдинг изненадващо триумфира в слалома от Световната купа по ски-алпийски дисциплини в Кицбюел (Австрия). За британеца това е първа победа в кариерата в тура.

Той бе шести след първия манш на „Ганслерн“ и даде трето време във втория, което комбинирано с грешките на петимата пред него му донесе победа. Втори на 0.38 зад него остана победителят от надпреварата във Венген миналата неделя Лукас Братен (Норвегия).

Тройката бе допълнена от Принца на викингите Хенрик Кристоферсен, който спечели 21-а позиции във втория манш. Най-добрият български алпиец Алберт Попов отпадна в първия манш.

Второто място на Братен днес му позволи да поведе в класирането за малкия кристален глобус, в което с 235 точки той води с 55 на своя сънародник Себастиан Фос-Солевог, който не завърши днешния втори манш.

Трети със 162 пункта е швейцарецът Даниел Юл, който също не успя да стигне до финала на второто спускане в Кицбюел. Челната тройка в генералното класиране за Световната купа остава непроменено и Марко Одермат (Швейцария) продължава да води с 1120 точи, втори в Александър Омод Килде (Норвегия) с 785, а тройката с 642 затваря Матиас Майер (Австрия).