Микаела Шифрин не успя да изравни рекорда от 86 победи в Световната купа, след като завърши втора в слалома в чешкия курорт Шпиндлерув Млин. Лена Дюр спечели с общо време 1:30,91 минута в двата манша, след като вчера остана втора в първия слалом на тази писта

31-годишната германка даде второ време и в двата манша, но това бе достатъчно за крайната победа, която е нейна втора в кариерата за Световната купа.

Шифрин водеше след първия манш, но във втория даде едва 14-о време, за да завърши втора с изоставане от 0,06 секунди след германката. Хърватката Зринка Лютич остана трета на 0.49 секунди след победителката.

Така серията от три поредни победи на 27-годишната американка бе прекъсната и не успя да изравни постижението на легендарния швед Ингемар Стенмарк. Тя ще трябва да почака, за да стане рекордьор за Световната купа, тъй като световното първенство в Мерибел (Франция) започва на 6 февруари, преди Световната купа да бъде подновена на 25 февруари със спускане в Кранс Монтана (Швейцария).

В генералното класиране за Световната купа при жените води Шифрин с 1697 точки, с аванс от 731 точки пред втората Влъхова, която е с 966. Специалистката в скоростните дисциплини Лара Гут-Бехрами (Швейцария) не участва в слалома и се смъкна до трета позиция с 906 точки.

В подреждането за Малкия кристален глобус в слалома Шифрин отново е начело със 785 точки, пред Холденер и Влъхова с по 530 точки.