Корнелия Хютер направи блестящо каране в последния старт за сезона в Световната купа по ски-алпийски дисциплини за жени. Австрийката триумфира в спускането на родна земя в Заалбах и ликува с Малкия кристален глобус в дисциплината, след като изпревари Лара Гут-Бехрами от Швейцария.

Хютер стартира състезанието на 72 точки разлика от първото място, но срази конкуренцията с време 1:45.08 сек. Тя остави на 17 стотни зад себе си на второто място Илка Щухец от Словения и представителката на Италия Никол Делаго, която се качи трета на почетната стълбичка. Гут-Бехрами загуби водачеството в последното спускане - преднина от 19 точки пред София Годжа от Италия, която не участва в Заалбах, след като завърши едва 17-а от 20 преминали трасето скиорки. Единствената, която не финишира, бе Виктория Оливие от Австрия.

В топ 10 влязоха още австрийките Кристина Агер, Щефани Вениер и Мирям Пухнер, швейцарката Мишел Гизин, германката Кира Вайдле, италианката Федерика Бриньоне и австрийката Ариана Редлер.

В крайна сметка, Гут-Бехрами не успя да прибави четвърти Кристален глобус към колекцията си през сезона, след като триумфира в генералното, Супер-Г и гигантския слалом. Микаела Шифрин завоюва Малкия кристален глобус в слалома. За Хютер това пък е първи Малък кристален глобус в кариерата. Тя остана трета в борбата за супергигантския слалом и общо пета в генералното подреждане.