Челси разби с 4:0 Макаби Тел Авив в среща от група “G” на „Шампионската лига” и поне малко изми срамните си изцепки от Висшата лига.

Головете за лондончани мушнаха Вилиян (15), Оскар (45 - дузпа), Диего Коща (58) и Сеск Фабрегас (78). Дузпа за домакините при резултат 0:0 профука Еден Азар.

Челси тотално доминира, смачка израелците, показа страхотен футбол и напълно заслужено си взе победата и трите точки.

От своя страна гоститие определено разочароваха, с нищо не показаха, че могат да вземат нещо от този мач и логично си тръгнаха с пълна кошара от голове.

Така Жозе Моуриньо се върна на победния път за сметка на Славиша Йоканович, който след дълги години отново стъпи на "Стамфорд Бридж", но този път на треньорската скамейка.


Срещата започна много интересно, като още в началото се стигна до контузия на Никола Митрович от Макаби, след което последва дузпа за Челси. Вилиян бе изведен сам срещу Райкович, който го събори и логично бе свирен наказателен удар.

Зад топката застана Еден Азар, но той стреля левашки в аут и пропусна от бялата точка. Англичаните продължиха да натискат и в 12-ата минута стигнаха до отличен шанс за гол, но Оскар от пряк свободен удар прати топката в стената изградена от играчи на гостите.

Три минути по-късно Челси успя да поведе. Вилиян центрира от фаул, топката мина през всички футболисти и тупна на точката на дузпата, след което влетя във вратата на Райкович, който не се намеси авторитетно и допусна левашки гол.

Малко по-късно Вилиян получи неприятно разтежение и принудително бе заменен от Диего Коща. Последваха нови масирани атаки за домакините, но така и се стигаше до второ попадение в мача.

В 25-ата минута капитанът на Челси в този мач Гари Кейхил се извиси и стреля с глава, но в аут. След половин час игра гостите стигнаха и до първото си положение за гол, но Еран Захави не успя да вкара.

В следващите минути домакините тотално доминираха и владееха инициативата, като не даваха никакъв шанс на израелците, които трудно минаваха центъра и основно се защитаваха.

В продължението на първото полувреме Диего Коща нахлу в пеналта, където бе съборен и правилно бе отсъдена втора дузпа за лондончани. Този път зад топката застана Оскар и технично вкара за 2:0.

Второто полувреме започна с нови атаки за Челси, но с пропуски се отчетоха Сеск Фабрегас и Диего Коща.

Така се стигна до 58-ата минута, когато Сеск Фабрегас центрира в наказателното поле на Макаби, където Диего Коща стреля майсторски от воле и вкара страхотен гол за 3:0.

В следващите минути темпото на игра леко спадна, като лондончани спокойно разцъкваха в средата на терена и се забавляваха за радост на феновете си.

Последваха пропуски на Рамирес и Коща, за да дойде 78-ата минута, когато Челси сътвори поредната си страховита атака, която завърши с добавка на Секс Фабрегас и 4:0 за сините за радост на Жозе Моуриньо.

До края не се случи нищо интересно и така Челси заслужено си взе победата и трите точки.

Челси - Макаби Тел Авив 4:0

Голмайстори:

1:0 Вилиян (15)
2:0 Оскар (45 - дузпа)
3:0 Диего Коща (58)
4:0 Сеск Фабрегас (78)

Челси: Асмир Бегович, Сезар Азпиликуета, Курт Зума, Гари Кейхил, Баба Рахман, Рубен Лофтус-Чийк, Вилиян, Сеск Фабрегас, Оскар, Еден Азар, Лоик Реми

Макаби: Райкович, Ювал Шпунгин, Тал Бен-Хаим, Елтан Тиби, Омри Бен Харуш, Гал Алберман, Тал Бен Хаим, Никола Митрович, Носа Иджиебор, Ави Рикан, Еран Захави