Испанският вестник „АС“ се сдоби със съобщението, което Антонио Конте е пратил на Диего Коста и с което го е уведомил, че няма да разчита на него. 

Както е известно нападателят разкри, че не е желан от италианския наставник и поради тази причина ще напусне „Стамфорд Бридж“, като в момента води преговори да премине в Милан, но има вариант да се върне и в Атлетико. 

„Здрасти, Диего. Надявам се, че си добре. Благодаря ти за усилията през изминалия сезон. Късмет през следващата кампания, но вече не си в плановете ми“. 

Това е написал Конте към Коста, който е бесен на наставника поради факта, че го е уведомил за решението си по такъв начин, а не лице в лице. 

Смята се, че ръководството на Челси също е недоволно от развоя на събитията, тъй като при това положение цената на играча се очаква да падне, след като той явно няма бъдеще на „Стамфорд Бридж“. 

Както е известно футболист и треньор се скараха през януари на тренировка, като тогава също силно се говореше, че нападателят ще напусне. В крайна сметка той остана, но сега явно бъдещето му е далеч от Западен Лондон.