Арсенал е много близо до привличането на нападателя на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг, съобщава Sky Sports News. Двата клуба са постигнали договорка за сделка на стойност 60 милиона паунда, като в последните седмици комуникацията между тях е много усилена. Представители на Арсенал дори бяха в Дортмунд преди няколко седмици, за да се срещнат с Обамеянг.

Сделката обаче беше временно забавена, заради желанието на жълто-черните да намерят заместник на Обамеянг. Според няколко издания на Острова това ще стане факт, като в посока Германия се отправя Мичи Батшуай от Челси.

Белгийският нападател е предпочитана опция пред Антони Модест, който е добре познат в Бундеслигата, но в момента играе в Китай. Бачуай се е съгласил да премине на "Сигнал Идуна Парк" с надежда да играе на световното първенство през лятото.

В сделката по преминаването на Обамеянг на "Емиратс" е свързан и трети отбор, като това е Челси. Сините ще вземат Оливие Жиру, който в последния сезон е със статут на резерва в Арсенал. 

Французинът е получил предложение и от Борусия, но не иска да се мести от Англия, където семейството му се е установило. Освен това Жиру се вписва в профила търсен от мениджъра на Челси за конкуренция на Алваро Мората, след като считаният за сигурен трансфер на Един Джеко от Рома при сините е пред провал.

Съгласието на Арсен Венгер да се раздели с Жиру, който играе за Арсенал от 2012 г. идва и заради освобождаването на бюджет за заплатата на Обамеянг. Счита се, че той ще взима по 180 хиляди паунда на седмица на "Емиратс".

Арсенал преследва Обамеянг отдавна, но най-накрая ще може да го вземе. Ако сделката стане факт, габонецът ще стане най-скъпият футболист в историята на "артилеристите". До момента рекордът се държи от Александър Лаказет, който премина от Лион през миналото лято за 53 милиона паунда, припомня "Дневник".

С пристигането на нападателя Арсенал трябва да запълни дупката след трансфера на Алексис Санчес в Манчестър Юнайтед. Обамеянг е втори сред голмайсторите в Бундеслигата, като има 13 попадения през сезона.