Нападателят на Борусия Дортмунд Пиер-Емерик Обамеянг беше сред най-слабите играчи при днешното равенство 2:2 с Фрайбург, показва статистиката.

Габонецът завърши мача с едва 20 докосвания с кълбото и е последен по този показател в отбора си сред играчите, започнали като титуляри. Той участваше само в два от 12 удара към вратата на съперника. 

Преди почивката голмайсторът на Бундеслигата за изминалия сезон беше сред най-мързеливите на терена, пробягвайки едва 4.9 км. За сравнение голмайстора на гостите Нилс Петерсен беше завъртял 6.3 км.

При единоборствата Обамеянг имаше само пет спечелени от общо 13 за целия мач. Той завърши мача само с един шут и шест успешни от девет опитани паса.

Борусия записа трети пореден равен резултат от началото на годината, но в редиците на тима има играч, който "цъфти" под ръководството на Петер Щьогер - Шинджи Кагава.

Японецът, който откри резултата днес, е взел пряко участие във вкарването на пет от седемте гола под ръководството на австриеца - три гола и две асистенции.