Еден Азар похвали новото попълнение Оливие Жиру, който вчера изигра първия си мач като титуляр за Челси и помогна за триумфа над Уест Бромич с 3:0. 

Французинът се отчете с асистенция за първия гол на белгиеца, който счита, че бившият играч на Арсенал ще бъде много полезен на Сините. 

„Той е отличен централен нападател, един от най-добрите в Англия, към когото да пращаш топката и след това да спринтираш покрай него. Това се отнася не само за мен, но и за Педро, Уилиан и останалите. Имаме разбира се и Алваро (Мората), аз също мога да играя на тази позиция, но без съмнение той ще ни бъде много полезен“ заяви Азар, който бе най-добрият в мача и вкара два гола. 

Белгиецът вече има 15 гола от началото на сезона в 35 мача във всички турнири и изглежда почти сигурно, че ще подобри личния си рекорд, който е от 19 гола през сезон 2014-15. Във Висшата лига вече е вкарал 11 гола. 

„Тиери Анри, който е помощник в националния отбор, ми каза да стрелям повече. Затова вече съм настроен по различен начин и когато усетя момента се опитвам да вкарам. Когато подам веднага тръгвам напред, а и без топка съм по-бърз, така че мога да атакувам от втора позиция“ обясни Азар.