Представянето на Челси срещу Манчестър Сити е било престъпление към футбола, обяви анализаторът на „Скай Спортс” Джейми Реднап. 

Сините паднаха с 0:1, след като започнаха без чист нападател и бяха напълно надиграни от съперника. Те не успяха да отправят точен удар и имаха едва 29% притежание на топката. 

Така лондончани вече са на 5 точки от градския съперник Тотнъм в битката за Топ 4, а евентуално оставане извън Шампионската лига със сигурност ще означава раздяла с италианския наставник. 

„Тяхното представяне бе анти-футбол, истинско престъпление към играта. Очаквах с голямо нетърпение мача, но видях само единият отбор да играе. Разбирам стратегията без чист нападател, но поне трябва да имаш някакво намерение. Те имат добри играчи, които обаче просто не искаха да атакуват” заяви Реднап. 

„Манчестър Сити дори не трябваше да бъдат толкова добри. Челси просто не искаше да играе. Те обаче са много по-добри от това, което показаха. Пеп Гуардиола празнуваше, но сигурно си е мислел, че това е било загуба на време. Челси трябваше да им даде трите точки още преди мача да е започнал” добави той. 

Според него лондончани е трябвало да следват модела на Ливърпул по отношение на играта. „Сити загуби само от Ливърпул през сезона, който игра с много енергия, старание и преса в половината на съперника. Само не ми казвайте, че тримата в атака на Челси не са толкова добри, колкото тези на Ливърпул. Те са идентични и за мен е необяснима подобна стратегия” изтъкна Реднап.