Челси официално оформи договора на вратаря Кепа Арисабалага от Атлетик Билбао, който е на стойност 80 милиона евро. Това го прави и най-скъпият играч на този пост в историята на футбола, след като само в рамките на този месец беше поставен стария рекорд на Алисон Бекер, преминал от Рома в Ливърпул за 75 милиона евро с бонусите.

Испанският национален вратар Кепа Арисабалага пристига на Стамфорд Бридж с договор за 7 години, се казва в официалното съобщение на Челси. По-рано вчера и Атлетик (Билбао) потвърди за сделката, след като представители на играча най-напред са поискали активиране на откупуващата клауза.

"Той вече показа огромни качества и вярваме, че ще бъде със сериозен принос за успехите на Челси в следващите години. Този дългосрочен договор показва оптимизма, който имаме с неговото привличане", се казва в изявление на директора на Челси Марина Грановская. В Примера дивисион той има общо 53 мача от преминаването в първия отбор през 2016-а година.

"Този трансфер е с огромна важност за кариерата ми, а също така и за личния ми живот. Много неща ме привлякоха в този отбор - титлите, успехите, ежегодните амбиции и възможности за нещо голямо, страхотното място за живеене, Висшата лига", изброява Кепа пред медиите в Лондон.

След като през есента беше свързван сериозно с Реал Мадрид, вратарят подписа нов договор с Атлетик (Билбао) през януари и в него беше вкарана клаузата за откупуване от минимум 80 милиона.