С представянето си от началото на сезона защитникът на Борнемут Натан Аке привлече вниманието на част от английските грандове.

По информация на The Telegraph интерес към холандския национал проявяват Манчестър Юнайтед и Тотнъм. Мениджърите Жозе Моуриньо и Маурисио Поченито искат да засилят отбранителния си вал заради колебливото представяне.

В лицето на 23-годишния Аке те виждат идеалния вариант за класен защитник в дългосрочен план. Но за да го вземат, "червените дяволи" и "шпорите" трябва да получат благословия от Челси.

Аке премина в Борнемут именно от "Стамфорд Бридж" през 2017 г. за сумата от 20 млн. паунда. В договора между двата клуба има клауза, която гласи, че "сините" могат да си го върнат срещу двойно повече пари. Освен това "черешите" са длъжни да уведомят Челси за предложения от други клубове.

През този сезон Аке има 8 мача във Висшата лига с 1 гол. Лондончани са го преотстъпвали още на Рединг (5/0) и Уотфорд (24/1) преди да го дадат на Борнемут за постоянно.

Иначе Челси взе Аке през 2011 г. от школата на Фейенорд. Той има общо 7 срещи за отбора, а дебютът му беше на 26 декември 2012 г. при 1:0 над Норич.